Кулінарія

Салат з помідорів, огірків і солодкого перцю на зиму – рецепт пальчики оближеш

Мені завжди подобалося вираз «Смак літа». І коли я почула, що існує салат з помідорів, огірків і солодкого перцю, заготовлений на зиму, з такою назвою, негайно почала шукати рецепт. Яскравий, ошатний салат, здавалося, зібрав усі фарби минулого літа і сховав їх у банку. А потім з’явилися нові ідеї, якими ділилися подруги, і поступово зібралося чимало варіацій на тему трьох найпопулярніших овочів, зібраних в одній банці.

Салат з помідорів, огірків і солодкого перцю на зиму – рецепт пальчики оближеш

Чудовий рецепт, найулюбленіший. Єдиний недолік – салат необхідно стерилізувати.

На моєму авторському сайті ви знайдете ще 10 дуже смачних , запрошую.

Візьміть:

  • Помідори – 1,5 кг
  • Огірки – 1 кг
  • Болгарський перець – 4 шт. (червоний і зелений).
  • Гострий червоний чилі – стручок.
  • Часник – головка.
  • Цибуля – 3 головки.
  • Кріп, петрушка – великий пучок.
  • Цукровий пісок – 2 великі ложки.
  • Сіль – 1,5 великі ложки.
  • Перець горошком – 5 шт. в літрову банку.
  • Соняшникова олія – 100 мл
  • Оцет 9% – на кожну літрову банку по 1 великій ложці.

Покроковий рецепт:

Почистіть і обполосніть овочі.

Наріжте помідори часточками.

Огірочки покришіть кільцями. Великі екземпляри нарізайте півкільцями.

Аналогічно підготуйте до переробки цибулини.

Розберіть головку часнику на зубки, очистіть, поріжте слайсами або соломкою.

У болгарських перців вирізати насінну частину (беріть різного кольору, тоді салатик вийде ошатним і дуже апетитним). М’якоть наріжте кільцями, як на

Подрібніть гілочки петрушки і кропу.

Складіть овочі у велику ємність, щоб зручніше перемішувати. Засипте сіллю з цукром.

Налийте олію, старанно розмішайте. Прикрийте ємність рушником, залиште на 20-30 хвилин. Цього часу достатньо, щоб овочі пустили сік.

У кожну банку киньте по кілька горошин перцю.

Наповніть баночки салатом доверху.

Розподіліть порівну сік, що залишився.

Під кришку покладіть по два колечка гострого перчика чилі.

Щоб в банках не залишилося порожнеч, кілька разів проткніть паличкою салат до самого низу.

Підкладіть на дно каструлі рушник, встановіть банки. Залийте по плечики гарячу воду. Поставте на конфорку.

Коли рідина в каструлі закипить, включіть таймер на 25 хвилин.

Після сигналу про закінчення стерилізації дістаньте заготовку. Під кришку налийте по ложці оцту.

Потім щільно закрутіть кришку. Переверніть, укутайте ковдрою і залиште на ніч.

Обов’язково перевірте герметичність закрутки. Переконавшись, що все ОК, перенесіть в неопалюване приміщення з низькою температурою.